Elämäjärven Kyläseura Ry


Aktiivisesti toimiva kyläseura on viime vuosina saanut paljon aikaiseksi ja kerännyt mainetta myös kunnan ulkopuolella.

Alunperin Elämäjärven kyläseuran toiminta käynnistyi vuonna 1984. Puheenjohtajia kyläseuralla on ollut kaiken kaikkiaan seitsemän: Kari Parkkonen (1984-1989), Terttu Siekkinen (1990), Paavo Siekkinen (1990-1993), Sirpa Matalamäki (1994), Raili Siekkinen (1995-2000). Anne Rauhala (2001-2006) ja Raija Korpelin vuodesta 2007 alkaen.

Elämäjärven kyläseura on onnistuneesti toteuttanut kyläkokouksen johtoajatusta ”Kylän on osoitettava olevansa nimensä veroinen.”

Vuosien varrella kyläseura on järjestänyt monenlaisia tapahtumia. Kyläseura on lisännyt viihtyvyyttä muun muassa uimarannan kunnostamisella, juhannusjuhlilla, laturetkillä, tansseilla, valaistun ladun  ylläpidolla ja Mäntypirtillä järjestettävillä tapahtumilla. Kyläseura saa varoja järjestämällä aktiivisisesti erilaisia tapahtumia, vuokraamalla kylätalo Mäntypirttiä esimerkiksi kerhoja varten sekä toki yksityisille henkilöille vaikkapa juhlien järjestämiseen.

Kyläseuran kylätalo Mäntypirtin laaja-alaiset kunnostustyöt aloitettiin vuonna 2007. Ahkerat kyläläiset tekivät todellisen suururakan vuosina 2010-2012 Mäntypirtin kunnostamiseksi kyläseuran johdolla. Aktiivinen talkootyö ja Viisari ry:n kanavoima tukiraha mahdollistivat kalliin hankkeen läpiviemisen. Lisäksi seuralla on jatkuvasti omaa varainhankintaa.

Vuodesta 2007 lähtien Mäntypirtillä on ollut aktiivista teatteritoimintaa, josta voi lukea lisää kyläteatterin omilta sivuilta. Elämäjärven kyläteatterin hulvattomat näytelmäesitykset ovat saaneet oman jalansijansa kesäisten tapahtumien joukossa.

Kyläseuran johtokunnan jäsenet 

  • Jaana Kälkäjä, puheenjohtaja p. 040 566 5325
  • Raija Korpelin, varapuheenjohtaja p. 0400 286 045
  • Eila Niskanen, sihteeri p. 050 321 6450
  • Kari Parkkonen
  • Tarja Laitinen
  • Jari Siekkinen
  • Timo Rasi

Varajäsenet:

  • Arja Argillander
  • Sirkka Närhi

Kyläseura jakaa joka kevät kylätiedotteen jäsenmaksulomakkeiden yhteydessä. Jäsenmaksu on viisi euroa aikuiselta ja kaksi euroa lapselta. Kylätiedotteessa on tietoa vuosittaisista tapahtumista, joita ovat näytelmäesitysten lisäksi muun muassa laskiaistapahtuma, kuutamohiihto ja yleinen kevätkokous. Lisätietoa tapahtumista saa helpoiten Elämäjärven sivuja seuraamalla.  Vuoden aikana on useita erilaisia tapahtumia, kuten tienvarsien ja rannan siivoustalkoot sekä muita talkoita. Talkootyö on luonut ja luo yhteishenkeä kyläläisten kesken.